CERN Engin Arık Bursu Fonu

CERN Yaz okulu programı, her yaz dünyanın pek çok ülkesinden gelen öğrenciyi Cenevre'de sekiz hafta boyunca bir araya getirip, CERN deneylerinde çalışarak deneyim kazanmalarını, bunu yaparken de parçacık fiziği konusunda faydalı dersler almalarını sağlayan bir programdır. Program dahilinde katılımcılar yarım gün derslere katılırken, günün geri kalanında da CERN'deki deneylerden birinde çalışma fırsatı yakalamaktadırlar. Türkiye'den yılda ortalama 6 kişi bu programa kabul edilmektedir. Programa kabul edilen öğrenciler, çeşitli kuruluşlar ve gönüllüler tarafından 2007 yılındaki Isparta uçak kazasında hayatını kaybeden bilim şehitlerimiz ve Prof. Dr. Engin Arık anısını yaşatmak için başlatılan burs fonundan desteklenmektedir.

Bilgi için: https://enginarikfellowship.web.cern.ch/enginarikfellowship/EnginArikBur...